In calitate de Reparator Agreat DACIA, SC I.A.T.S.A GALATI va ofera toata gama de piese de schimb si accesorii originale la preturile recomandate de producator.

Pe langa stocul propriu de piese de schimb si consumabile de origine DACIA, exista posibilitatea aprovizionarii la comanda, care se face zilnic.

Personalul departamentului Piese Schimb dispune de baza de date si logistica necesare pentru a identifica, aduce si livra reperele comandate de dumneavoastra.

In cazul vanzarilor directe si al cantitatilor mari de produse va oferim posibilitatea negocierii de discount-uri si conditii de plata personalizate.

Contacteaza-ne acum si afla cum poti sa maximizezi durata de functionare a masinii tale si cum poti sa reduci costurile de intretinere.

Afla de ce este important sa folosesti piese originale

In acest articol vei afla de ce este important sa folosesti piese de origine Dacia si cum deosebim piesele de origine de cele contrafacute.

Ce este piesa de origine

Legislatia actuala defineste piesa de schimb de origine ca fiind o componenta care indeplineste cerintele specifice ale constructorului vehiculului fiind validata de acesta.

Piesa de schimb de origine reprezinta aceeasi piesa ca piesa din prim montaj, fabricata de un furnizor pentru constructor sau pentru reteaua sa proprie de distributie, sub rezerva respectarii drepturilor de proprietate intelectuala, adica a dreptului asupra marcii, a dreptului asupra desenelor si modelelor si a dreptului de autor.

De ce piesa de origine

Foloseste numai piese de schimb si accesorii de origine pentru a beneficia de calitatea si garantia constructorului si pentru a asigura durata lunga de utilizare a vehiculului.

Piesa de origine Dacia este conceputa, dezvoltata si fabricata conform caietelor de sarcini impuse de constructorul de vehicule, care cuprind cerinte foarte riguroase si exigente in ceea ce priveste alegerea materialelor si procesele de fabricatie ( grosime, forma, decupare, asamblare, puncte de sudura, gauriri, legaturi), conform normelor europene, cu scopul de a garanta un nivel inalt de securitate, calitate, reparabilitate si respectare a mediului inconjurator.

Nu te lasa inselat de pretul mic al unor piese de schimb de pe piata. Acestea pot fi contrafacute!

De ex:
Placuta de frana de origine: Apar marca si referinta
Placuta de frana contrafacuta: Copiaza ilegal marca si referinta produsului

Ce inseamna contrafacerea unei piese de schimb

Contrafacerea pieselor de schimb reprezinta reproducerea, prin copiere sau imitare, a unei piese, dar si fabricarea, folosirea si/sau punerea in circulatie (comercializarea), fara drept, a unei marci, insemn, desen sau model al constructorului, inducand astfel in eroare publicul cu privire la calitatea, performantele si fiabilitatea acelei piese.

Ce piese pot fi considerate contrafacute

Se considera contrafacute:
- toate piesele vizibile pe un vehicul (grila calandru, capota, bara protectie, aripa, far, etc.), care poarta amprenta logo-ului, in virtutea dreptului asupra marcii, si cele care definesc design-ul acelui vehicul.
- toate piesele dintr-un vehicul, daca marca/logo-ul constructorului apare pe produs, pe ambalaj sau pe eticheta, fara acordul titularului acelei marci/logo.

Cum distingem adevaratul de "fals" sau originalul de copie

Poti identifica usor piesele de origine Dacia, prin grafica specifica a ambalajului de origine, dar si prin eticheta care contine cateva elemente de securitate.

Elementele principale de identificare a unei etichete securizate Dacia sunt: holograma care poarta marca Dacia si mentiunea „Piesa de Origine” si codul unic de trasabilitate.

Riscurile in cazul folosirii si comercializarii produselor contrafacute

Pot dauna fiabilitatii vehiculului, deoarece nu respecta caietul de sarcini Dacia si nu sunt supuse testelor de conformitate si calitate impuse de Producator.

Posibilitatea aparitiei unor probleme cu consecinte grave, care afecteaza securitatea rutiera si siguranta la bord, de exemplu materialele de calitate slaba care nu vor rezista sau nu se vor deforma cu aceeasi eficienta ca cele de origine in momentul producerii unui impact.

Close Menu